Prywatność w GG

Dokładamy starań, aby każdy z użytkowników narzędzi GG czuł się bezpiecznie i wiedział, które z jego danych są widoczne dla innych użytkowników. Podczas rejestracji podałeś imię i nazwisko lub pseudonim oraz datę urodzenia, miasto i płeć. Te informacje są widoczne dla wszystkich ponieważ figurują w katalogu publicznym GG. Dzięki temu Twoi znajomi mogą Cię odnaleźć.

Email i telefon podawane podczas rejestracji potrzebne są tylko w wypadku gdy zapomnisz hasła lub GG będzie chciało się z Tobą skontaktować. Żaden inny użytkownik nie ma do nich dostępu. Nikt nie ma też dostępu do danych statystycznych jakie podałeś przy rejestracji.

Pozostałe opcje dotyczące prywatności Twoich danych możesz zmienić w Ustawieniach w zakładce Moje konto/Ustawienia prywatności.

Widok Opcji ustawień Prywatności

Wybierz jedną z głównych opcji: Profil widoczny dla znajomych lub Profil dla wszystkich. W pierwszym przypadku Twój status i opis są widoczne tylko dla osób które masz na liście kontaktów i tylko oni mogą z Tobą nawiązywać rozmowy. W drugim przypadku Twój profil jest otwarty dla wszystkich i każdy może do Ciebie zagadać.

Możesz także dostosować każdą z opcji komunikacji z osobna. W tym celu wybierz link Dostosuj w linii Ustawienia komunikacji. Pojawią się przełączniki dotyczące rozmowy tekstowej, głosowej i video oraz  przesyłania linków i pokazywania statusu.

W tej zakładce ustawień możesz także wyłączyć archiwizowanie wiadomości oraz zarządzać listą osób ignorowanych.